Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2008

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 13:00 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φοιτητών Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ, με θέματα τον ορισμό Γενικής Συνέλευσης Φοιτητών και την απόλυση της εγκύου εργαζομένης του Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Η παράταξη της ΠΚΣ κατέθεσε ένα ψήφισμα στο Διοικητικό Συμβούλιο που αφορούσε την έγκυο εργαζόμενη, το οποίο ήταν αντίθετο στην απόλυση της και απαιτούσε την επαναπρόσληψή της. Εντούτοις όμως το κείμενο περιείχε σκόπιμα και πολιτικό περιεχόμενο. Αυτός και μόνο είναι ο λόγος που η ΠΑΣΠ Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ αρνήθηκε να ψηφίσει το συγκεκριμένο ψήφισμα. Αντί αυτού του ψηφίσματος έγινε πρόταση να κατατεθεί από όλο το Σύλλογο Φοιτητών και να κατατεθεί αντίστοιχο ψήφισμα που δεν θα είχε πολιτικό περιεχόμενο. Όμως οι εκπρόσωποι της ΠΚΣ έδειξαν απροθυμία να συνεργαστούν και αρνήθηκαν την παραπάνω πρόταση. Η στάση αυτή της ΠΚΣ δείχνει τη απροθυμία της για μια ομαλή και σωστή συνεργασία μεταξύ όλων των μελών του Φοιτητικού Συλλόγου προκειμένου να λυθούν από κοινού τα προβλήματα που μας απασχολούν και μάλλον προσπαθεί να ωφεληθεί ή ίδια από διάφορες καταστάσεις προκειμένου να προάγει τα δικά της μικροκομματικά πολιτικά συμφέροντα.

Η ΠΑΣΠ είναι ξεκάθαρα αντίθετη σε κάθε είδους ιδιωτικοποίηση και στους εργολάβους, που χειρίζονται το εργατικό προσωπικό κατά πως εκείνοι θέλουν χωρίς να σέβονται τα δικαιώματά των εργαζόμενων, και απαιτεί την επαναπρόσληψη της εργαζόμενης. Εντούτοις όμως δεν μπορεί να συναινέσει και να ψηφίσει ένα κείμενο το οποίο περιέχει πολιτικό περιεχόμενο που σκοπό έχει να προβάλλει τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες κάποιας παράταξης.

Τα συμπεράσματα δικά σας…

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα! Παιδιά μήπως γνωρίζετε από πότε μέχρι πότε θα γίνονται δηλώσεις μαθημάτων;Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Γεια!Πότε δηλώνουμε τις μαθηματάρες μας ρε μόρτες;