Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ & ΜΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι ,

Όπως όλοι γνωρίζουμε , την Πέμπτη στις 2 του Απρίλη είναι η πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ . Μία απεργία που γίνεται με αφορμή τα νέα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης της ΝΔ , με φόντο τις μαζικές απολύσεις που έρχονται , την όλο και αυξανόμενη ανεργία αλλά και την υποβάθμιση και περικοπή των κοινωνικών , οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων . Όλα αυτά και με αφορμή τα ζητήματα που εγείρονται στο χώρο της παιδείας περί ασύλου , νόμου – πλαισίου και όχι μόνο , οδηγούν τη νεολαία για μία ακόμη φορά στο να ξεσηκωθεί και να βγει στους δρόμους .
Πιο συγκεκριμένα , όσον αφορά τη σπουδάζουσα νεολαία , τη νεολαία που θα αποτελέσει το εν δυνάμει εργατικό δυναμικό αυτής της χώρας σε λίγα χρόνια , τα περιθώρια στενεύουν . Η επερχόμενη οικονομική κρίση απέδειξε πως ο ‘’βασιλιάς’’ πέρα από ‘’κουρασμένος’’ είναι και ‘’γυμνός’’ . ‘’Γυμνός’’ γιατί η χώρα μας δείχνει πλέον απροκάλυπτα ανήμπορη στο να αντιδράσει .
Δεν θα πρέπει όμως να μας παραξενεύει αυτό . Είναι πολύ γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια , οι κυβερνώντες και οι πολιτικές τους αλλά και οι εργοδότες , πιστοί στο δόγμα του νεοφιλελευθερισμού επέτρεψαν την ανεξέλεγκτη κίνηση των κεφαλαίων και της αγοράς , των ιδιωτικοποιήσεων των δημοσίων θεσμών αλλά και τη μείωση του ρόλου του κράτους .
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ , τα 28 δις € να δοθούν στις τράπεζες και όχι στους εργαζόμενους και στις λαϊκές ανάγκες . Και όλα αυτά χωρίς όρους και εγγυήσεις . Το χειρότερο είναι ότι σχεδιάζεται ακόμη πιο σκληρή λιτότητα και νέες φοροεπιδρομές . Οι λύσεις που προτείνει ο προσφιλής στην κυβέρνηση ΣΕΒ περί απολύσεων , διαθεσιμοτήτων , μειώσεων μισθών και ωραρίων μόνο προβληματισμό μπορούν να προκαλέσουν στο μέσο ελληνικό νοικοκυριό και όχι μόνο .
Και αν οι γονείς μας , αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα , φανταστείτε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε εμείς σε λίγα χρόνια από τώρα .
Το φοιτητικό κίνημα οφείλει να βρεθεί εκ νέου σε εγρήγορση . Οφείλει να συμπορευτεί με τους εργαζόμενους , με τα συνδικάτα . Οι ανάγκες για πιο αξιοπρεπή δουλειά με δικαιώματα και πτυχία με αξία είναι στο επίκεντρο .
Ως Σύλλογος Φοιτητών Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, αντιδρούμε και αντιπαλεύουμε εκείνες τις πολιτικές που φορτώνουν την κρίση στην πλάτη του λαού και αφήνουν στο απυρόβλητο τους επιχειρηματίες και τις τράπεζες . Επιτέλους τέλος στις πολιτικές που κάνουν τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους.
Μαζί με τη ΓΣΕΕ , διεκδικούμε :
• Απαγόρευση των απολύσεων στις επιχειρήσεις που πήραν επιχορηγήσεις ή οικονομική βοήθεια από το πακέτο των 28 δις € .
• Ενίσχυση της εργασίας και της απασχόλησης με ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα από το κράτος και τους εργοδότες .
• Αύξηση των δημοσίων επενδύσεων .
• Αύξηση των θέσεων εργασίας .
• Έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση των εργαζομένων και των ανέργων για να τονωθεί η αγοραστική δύναμη και ζήτηση στην αγορά .
• Μείωση του ΦΠΑ στα βασικά και στοιχειώδη καταναλωτικά αγαθά και υπηρεσίες .


ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΜΕ Η ΠΡΩΤΗ ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΣΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ !


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ , ΣΤΙΣ 11.00 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΜΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: