Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Ο ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ!

Σήμερα στο κτίριο του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και με αφορμή την πανεργατική πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ το ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου συνεδρίασε προκειμένου να πάρουμε μια απόφαση για την ενεργή συμμετοχή του Συλλόγου στην πορεία.

Στη Συνεδρίαση προσήλθαν τα 6 από τα 7 τακτικά μέλη του ΔΣ(ΠΑΣΠ, ΠΚΣ, ΔΑΠ, ΑΡΕΝ).

Με αφορμή λοιπόν την πορεία οι συνάδελφοι της ΠΚΣ εκτός από την πρότασή τους για συμμετοχή στην πορεία με το ΠΑΜΕ κατέθεσαν και ένα ψήφισμα σχετικά με τον κουμμουνισμό και την απαγόρευση της δράσης της κουμμουνιστικής νεολαίας Τσεχίας.

Το ψήφισμα εν συντομία στην πρώτη του παράγραφο εξήρε το κουμμουνιστικό ιδεώδες ενώ στον επίλογο καταδίκαζε την απαγόρευση της δράσης της κουμμουνιστικής νεολαίας Τσεχίας.

Έτσι τέθηκε προς ψήφιση. Το αποτέλεσμα το εξής:

ΥΠΕΡ: 2 (ΠΚΣ, ΑΡΕΝ)
ΚΑΤΑ: 0
ΛΕΥΚΑ: 4 (ΠΑΣΠ, ΔΑΠ)

Όπως είναι φυσικό το ψήφισμα δεν πέρασε καθώς τα λευκά υπερτερούσαν του ΥΠΕΡ.

Κάτι ανάλογο έχει συμβεί πολλάκις στο παρελθόν. Και οι συνάδελφοι της ΠΚΣ το είχαν δεχτεί υπογράφοντας τα πρακτικά. Το καταστατικό του Συλλόγου ορίζει πως μια πρότασει "περνάει" όταν ψηφιστεί από την πλειοψηφία της απαρτίας.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση κάτι τέτοιο δεν συνέβη επομένως ο Σύλλογος δεν συγκέντρωσε τις απαραίτητες ψήφους για να "περάσει" και να σφραγιστεί.

Οι εκπρόσωποι της ΠΚΣ όμως, μάλλον είχαν διαφορετική άποψη και θέλησαν με πραξικοπηματικό τρόπο να σφραγίσουν το κείμενό τους μην επιτρέποντας στα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ να αποχωρήσουν μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Τι κιαν όλοι μαζί, φοιτητές μέλη του ΔΣ, φοπιτητές εκτός παρατάξεων και καθηγητές τους εξηγούσαμε το παράλογο που ζητούσαν... Αυτοί φτάσαν στο σημείο να χαρακτηρίσουν τους καθηγητές θεωρητικούς και πως δεν ισχύουν τα όσα λένε...

Αλλά όχι μόνον αυτό... Χαρακτήρισαν τον πρόεδρο του ΔΣ αντικουμμουνιστή επομένως και φασίστα (ωραίο πόρισμα ε;)γιατί κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει σε κανέναν σύλλογο παγκοσμίως. Αλήθεια συνάδελφοι γνωρίζατε εσείς πως υπάρχει θετική και αρνητική ουδετερότητα; Μάλλον αυτός ο όρος υπάρχει μόνο στο λεξικό των οργάνων με πολιτικό φορέα το ΚΚΕ.

Στη συνέχεια οι παγκόσμιοι σύλλογοι, έγιναν καταστατικό της ΕΦΕΕ, μετά περιοπίστηκαν στους συλλόγους του ΑΠΘ και τέλος σε 3 συλλόγους εκ των οπίοων έμεινε ένας δηλαδή ο δικός μας. Μάλλον οι συνέδελφοι ήθελαν να πρωτοτυπήσουν!Δεν πιστεύουμε πως κάνανε κάτι τέτοιο με δόλο...

Και κάτι άλλο...Είναι σαν τις περσινές "τηλευπογραφές" που παρουσίασαν σε ΔΣ και μόλις τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ το κατάλαβαν, ότι οι υπογραφές ήταν ΠΛΑΣΤΕΣ, έκαναν κάτι απλό...Τις έσκισαν...Έσκισαν έγγραφο του Συλλόγου!

Αυτές λοιπόν είναι οι πάγιες τακτικές της ΠΚΣ σε συνδιασμό βέβαια και με άλλες...Παρόμοιες.... Που στόχο έχουν να παραπλανήσουν τους φοιτητές και να ενισχύσουν τους κομματικούς τους μηχανισμούς και τα μικροκομματικά τους συμφέροντα!!!

Συνοψίζοντας ως ΠΑΣΠ Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ δεν θα μπορούσαμε σε καμία περίπτωση να στηρίξουμε και να συγχαρούμε τις κουμμουνιστικές πρακτικές και τακτικές (ξεχνώντας τα εγκλήματα του Στάλιν κατά της ανθρωπότητας ως δια μαγείας ) όταν αυτές αμφισβητούνται από το σύνολο των ανθρώπων και πόσο μάλλον να τις...αγιοποιήσουμε κι όλας...

Σε καμία περίπτωση όμως δεν συμμεριζόμαστε την απαγόρευση της επιλογής και της έκφρασης της ελευθερίας της άποψης...Αυτά!


ΠΑΣΠ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ & ΜΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: